Jármű gyártás

cargodur – A szerkezeti hőszigetelő anyag PLUSZ teljesítménnyel a járműgyártáshoz

Innovatív hőszigetelési megoldások a járműgyártásban:

Rejtett értékek a minőségi járműgyártáshoz és szendvicspanelekhez: kiemelkedő teljesítményű puren hőszigetelő és szerkezeti anyagok

Kitűnő klíma a járművekben

A sok éves fejlesztő munka és a megrendelőinkkel folytatott intenzív tapasztalatcsere egy olyan különleges terméket eredményezett, amely optimálisan teljesíti a haszonjárművek gyártásában jelentkező követelményeket. A kimagasló hőszigetelő képességű, hőre lágyuló cargodur hőszigetelő anyag korszerű módon egyezteti össze a gazdaságossági és környezetvédelmi követelményeket. Főként az élelmiszerek szállításánál, az ellenőrzött hűtési lánccal járó kimagasló követelmények igényelnek olyan hőszigetelő anyagot, amely karcsú falszerkezetével optimális rakodási szélességet biztosít a lehető legnagyobb járműszélesség mellett. Alapvető követelmény a felépítmény alacsony önsúlya, egyúttal pedig nagy stabilitása. A jármű dinamikus mozgását a minimális elasztikus tulajdonságok ellensúlyozzák és ezzel segítik a szendvicsszerkezet szilárdságát.

A különböző fedőrétegeket és különböző megmunkálási technológiákat minden további nélkül lehet párosítani a poliuretán alapú és a sztirol behatásának ellenálló szerkezeti anyaggal. A gyártásnál alkalmazott környezetkímélő felhabosító anyagok az elérhető legjobb hőszigetelést biztosítanak és segítik a környezet védelmét és energia megtakarítását.

Köbméterenként 35 kilogrammos fajsúlyával a cargodur kitűnő, 0,020 W/(mK) hővezetési együtthatóval rendelkezik. Ezzel a különleges hőszigetelő anyaggal a vizsgálati követelményeket minden további nélkül lehet teljesíteni. A cargodur különleges tulajdonságait akkor is bizonyítja, amikor a járműben uralkodó hőmérsékletnek nem kell olyan szigorú feltételeknek megfelelnie, mint az élelmiszerek szállításánál. A vékony és rendkívül könnyű falak például az elosztó járművekben is segítenek az üzemanyag-takarékosságban és kímélik a szállítmányt, valamint magát a járművezetőt is. A cargodur ilyen feladatoknál is ékesen bizonyít praktikus feldolgozhatóságával és az adott feladathoz igazodó rendelési alakjával. A puren a lapokat egyedileg rendelt vastagságban és hosszmérettel gyártja 1.200mm-es szélességgel.

A cargodur hőszigetelő anyagok mellett purenit funkcionális szerkezeti anyagot is alkalmaznak például padlófelépítmények vagy a farrészbe épített lécek gyártására.

A cargodur előnyei:

• könnyű, optimális fajsúllyal
• nyomásálló
• a legalacsonyabb, 0,021 W(mK) vagy e feletti hővezetési együttható, ezért keskeny a hőszigetelés és nagyobb a raktér
• értékes áruk optimális védelme hőmérsékleti behatások ellen (hőszabályozott szállítmányoknál -30 és +200° Celsius között) kiemelkedő hő- és hidegszigetelési értékekkel
• gazdaságos
• jó rugalmasságú cellák
• üvegszálerősítésű műanyag, fém stb. fedőrétegekkel kombinálható
• tűz esetén NEM égve csöpög
• könnyen javítható
• visszaforgatható
• vízfelvétele csupán kb. 3 tf-%
• szendvicsszerkezetek magrétegeként ellenáll a nagy dinamikus terhelésnek
• nagyfokú stabilitás
• biológiai és építészet-környezetvédelmi szempontból fenntartások nélkül alkalmazható, ellenáll a penészedésnek és rothadásnak

Méretek: Alapméretben vagy megrendelői vagy beruházási igényeknek megfelelő tömb- és lapméretben rendelhető.

Élkiképzés: tompa.

Felülete rendszerint gyalult, pormentes, igény szerint recézett.

További specifikáció külön igénylésre.

A cargodur szerkezeti hőszigetelő anyag szállítójármű-felépítmények magjaként vagy „forró”, akár +200°-os hőmérsékletű árut szállító tartálykocsik szegmenseként minden specifikációra optimális megoldást kínálnak.

Jármű gyártás
Pur, Pir, Purpoint