PIR hab termékeink

Sokoldalú alkalmazhatóság neve: poliuretán keményhab!

A szerkezeti anyagok körében az építőipartól a bútorokig, az orvostechnikától a járműgyártásig, a sportcikkektől a szaniterárukig mindenütt megjelenik a poliuretán. A PIR keményhab tulajdonságait  közelebbről vizsgálva nem is meglepő ez a széles skála.

Egy anyag, sokféle lenyűgöző tulajdonság

A hőre lágyuló műanyagokkal ellentétben a poliuretán, mint hőre keményedő műanyag ellenáll lényegesen magasabb hőmérsékletnek is, ráadásul a nyomószilárdsága is lényegesen szélesebb tartományban állítható be, valamint ellenáll számos, vegyi anyagnak és oldószernek. Emiatt a legkülönbözőbb fedőrétegekkel is lehet párosítani - ami hatalmas előny a további megmunkálásnál.

Egyik meghatározó előnye  kétségtelenül az egyszerű megmunkálás és feldolgozás. A sűrűségtől és anyagminőségtől függően a poliuretán kifejezetten finoman és precízen alakítható: vágással, fűrészeléssel, marással - a megfelelő megmunkálási technológia birtokában - még összetett formát is megvalósíthatunk. 

Ökológiai szempontból nagyszerű a PIR környezetvédelmi mérlege. A begyűjtött hulladékot más funkcionális anyag (Purenit) előállításához használják fel. 

PUR/PIR - mi a különbség?

PUR: a poliuretán keményhabot mindenek előtt a járműgyártásban használják fokozott hőszigetelésre, mert alacsony hővezető képességének  köszönhetően akár 67%-kal is jobban szigetel, mint a hagyományos hőszigetelő anyagok. Ráadásul ha a rugalmasság és szívósság is követelmény, akkor a PUR a legjobb választás.

PIR: a poli-izocianát rövidítése. EZ az anyag a hagyományos PUR keményhab továbbfejlesztése. PIR használata akkor javasolt, ha hőterhelést is kap az anyag, valamint követelmény a nagy szilárdság. Ezért a PIR kedvezőbb tűzvédelmi tulajdonságokat is kínál.

Mindíg új és mindíg más

Amikor különleges követelményekről beszélünk, akkor nem csupán a szerkezeti anyaggal szemben támasztott minőségi követelményekre gondolunk, hanem az egyedi kialakításra is. Modern gyártóberendezéseinkkel megrendelőink terveinek megfelelő, precíziós konfekcionálást kínálunk. Egy- és kétdimenziós marás, és alakra vágás - Purpoint Kft. a megbízható és első osztályú megmunkálás szinonímája.

A legkülönbözőbb kivitelben szállítjuk anyagainkat a megrendelőnél történő további feldolgozáshoz. A tömböktől a kiszabott lapokig ezen a téren is a megrendelői követelmények határozzák meg, hogy melyik lépésig végezzük a megmunkálást. A további feldolgozást is szívesen támogatjuk szaktanácsokkal. 

Fő tevékenységünk a Poliuretán ipari keményhabok (PIR) és a Kerdyn Green, Purenit, Phonotherm funkcionális építőanyagok feldolgozása és értékesítése.

1173 Budapest, Összekötő utca 1.